d&b vahvistimet

d&b-vahvistimet on suunniteltu erityisesti vahvistamaan d&b-kaiuttimia ja ne ovat kaikkien d&b-järjestelmien sykkivä sydän.

d&b-vahvistimien kaiken kattavia toimintoja voidaan käyttää d&b Remote -verkon kautta joko Ethernetin (OCA/AES70) tai CAN-Busin kautta, ja ne tarjoavat kaikki keinot järjestelmän tehokkaaseen hallintaan. Kaikissa d&b-vahvistimissa on kehittyneet digitaaliset signaalinkäsittelyominaisuudet (DSP) kattavaa kaiuttimien hallintaa varten, kytkettävät suodatintoiminnot, etäkäyttöominaisuudet ja käyttäjän määriteltävissä olevat ohjaimet.

D20 ja D80 tarjoavat kaksi käyttäjän määritettävissä olevaa 16-kaistaista taajuuskorjainta, joissa on parametriset, notch-, hylly- ja epäsymmetriset suodattimet sekä jopa 10 sekunnin viiveen, joita voidaan käyttää kaikissa neljässä kanavassa. Nämä samat ominaisuudet ovat myös 10D ja 30D vahvistimissa, jotka on tarkoitettu asennusjärjestelmiin ja täyttävät täydellisesti minkä tahansa kiinteän äänentoistojärjestelmän tarpeet. Nämä vahvistimet tarjoavat asennuskohtaisia toimintoja, mukaan lukien parannetut järjestelmän tilanvalvontaominaisuudet ja GPIO:t laajennettuihin tulojen reititysominaisuuksiin. Kaikissa d&b-vahvistimissa on analogiset ja AES3-digitaalitulot jokaiselle kanavalle, puhumattakaan System check:stä (järjestelmän tarkistuksesta), Input & Load monitoroinnista, ylijännitesuojasta, lämpötilan ja signaalin ohjaamasta jäähdytyksestä sekä hakkurivirtalähteistä. Kaiken kaikkiaan vahvistimet tekevät muutakin kuin ohjaavat d&b-kaiuttimia; ne hyödyntävät d&b:n system -lähestymistavan koko potentiaalin. Jotta yhteentoimivuus kolmannen osapuolen ohjausjärjestelmien kanssa olisi mahdollisimman hyvä, on erilaisia PlugIn:ja saatavilla.

Previous slide
Next slide

5D, Uusi vahvistin asennuksiin

5D on D-luokan asennusvahvistin, jossa on joustava tehonjako neljän lähtökanavansa kesken. Se käyttää digitaalista signaalinkäsittelyä (DSP) ja sillä voidaan vahvistaa pienempiä kaiuttimia E-, xS-, xC- ja T-sarjoista. Siinä on lisäksi taajuuskorjaus- ja viivetoiminnot. Saatavilla on lineaarinen asetus, jonka avulla vahvistinta voidaan käyttää myös muiden kuin d&b kaiuttimien kanssa.

Vahvistimen dynaaminen alue on 111 dB (Dante-tulo, painottamaton), ja se on suunniteltu ohjaamaan rajattua valikoimaa d&b-kaiuttimia samalla kun se tarjoaa kattavat hallinta- ja suojausominaisuudet.

Tehonjakolaskin

5D Power share -laskimella voidaan nopeasti ja helposti määrittää, toimiiko simuloitu konfiguraatio 5D:n ja kaiuttimien rajoissa. Kunkin kanavan ohjaamien kaiuttimien enimmäismäärä vaihtelee niiden nimellisimpedanssin mukaan.

Vahvistimen käyttöliittymä koostuu LED-valoista jotka ilmoittavat tiedon Signal, Gain Reduction, Overload ja Mute tiloista.

DSP-prosessointi

Tehokas signaalinkäsittely laajentaa sisäisten ominaisuuksien toiminnallisuutta. Näihin kuuluu joukko kaiutinkohtaisia suodatintoimintoja sekä käyttäjän määriteltävissä oleva 8-kaistainen taajuuskorjain, joka helpottaa järjestelmän viritystä. Viive on säädettävissä  300 ms:n saakka. Vahvistimen DSP-yksikön kiinteä latenssi on 1,1 ms.

Sisäätulon reititys

Vahvistin mahdollistaa jopa kahdeksan tulokanavaa ja tarjoaa neljä analogista tuloa Euroblock-liittimissä, jotka toimivat myös linkkilähtöinä, sekä neljä Dante-kanavaa. Jokainen tulokanava voidaan reitittää mille tahansa lähtökanavalle.

Vahvistimessa käytetään laajan toiminta-alueen switch mode virtalähdettä aktiivisella Power Factor Correction(PFC), joka tuottaa puhtaan virrankulutuksen ja varmistaa vakaan ja tehokkaan suorituskyvyn epäsuotuisissa verkkoolosuhteissa.

GPI ja General Fault

Vahvistimessa on neljä GPI kontaktia ylimääräisinä digitaalisina ohjauslinjoina. VCA-toiminto mahdollistaa ulkoisen lineaarisen potentiometrin (10 kOhm) kytkemisen. Mukana on ylimääräinen myös FAULT-kontakti, joka mahdollistaa laitteen vikatilanteen etäilmoituksen.

Kaukosäädin ja täydellinen järjestelmäintegraatio toteutetaan d&b ArrayCalc Simulation -ohjelmistolla ja R1 Remote Control -ohjelmistolla. 5D-vahvistimessa on kaksi Ethernet-porttia RJ45-liittimillä (1 Gbits/100 Mbit)  Dante-audion suoratoistoon ja kauko-ohjaukseen, d&b Remote network (OCA/AES70).

Previous slide
Next slide