SSL ORIGIN

Tämä on lähtökohtamme – ORIGIN

ORIGIN on uusin SSL-miksauskonsoliperinteen soihdunkantaja. Perinteinen analoginen studiotyöskentely on ORIGINin ydintä, sen lisäksi se on täydellisesti yhteensopiva modernien audio-ohjelmien partneriksi hybridistudiossa. Sen klassinen muotoilu hyödyntää inline -konsolien hyväksi havaittuja piirteitä kuten signaalireitityksiä käyttäen samalla analogisen suunnittelun viimeisimpiä kehitysaskelia ainutlaatuisen sointinsa tuottamiseen. Tämä sointi on erehtymättömästi SSL.

ORIGIN on enemmän kuin neljän vuosikymmenen teknologisen innovaation huipentuma. Syvä workflown ja studio- integraation ymmärryksemme antaa meille kyvyn ymmärtää myös, että konsolin tulee olla välitön ja ergonominen. Konsolin tulee olla inspiroiva ja kiehtova modernissa studioympäristössä. Uskomme, että ORIGIN tekee tämän ja enemmän; se näyttää tietä tarjoten tuoreen näkemyksen, kuinka analogikonsoli täydentää uusimpia digitaalisiä työvälineitä ja tuotantotekniikoita.

Seuraavan sukupolven analoginen studiokonsoli

70- ja 80-lukujen legendaariset SSL-konsolit auttoivat määrittämään studiotuotantoa. ORIGIN yhdistää tämän perustan moderneihin ominaisuuksiin rakentaen sillan digitaalituotannon ja analogikonsoli-työnkulun välille.

ORIGIN:in täysin analoginen inline-design, joka pitää sisällään 16 bussia, E-sarjan EQ:n sekä klassisen Bus Compressorin puhaltaa uuden, kaikkiin konsolin osiin vaikuttavan hengen muotoiluklassikkoon. Uusi PureDrive™ -mikkietuaste perii aiempien SSL Mic Pre-sukupolvien selkeyden ja puhtauden vaihtaen tarvittaessa karaktääriään lämpimään, harmonisesti rikkaaseen ja saturoituun sointiin, joka muuttuu etuasteen gainin myötä. Mix-bussin ja -vahvistimen uusi arkkitehtuuri tuottaa uskomattoman matalan kohinatason sekä valtavan headroomin. Tuloksena on mix-bus, joka säilyttää klassisen SSL-soundin tuoden samalla analogisesta summauksesta tuttua, tuottajien ja miksaajien arvostamaa leveyttä ja avaruutta miksauksiin.

Kanavapolkukohtaiset balansoidut insert-pisteet (sekä isossa että pienessä liu’ussa), kanavien itsenäiset direct-lähdöt, liukujen stemmavalmiit 0dB ohituskytkimet sekä uusi konfiguroitava keskiosa tekevät ORIGIN:ista ihanteellisen keinon lisätä konsoli-workflow moderniin tuotantostudioon.

Säädettävässä keskiosassa on 12U räkkitilaa, jonka ansiosta 6U:n kokoista masterlohkoa voidaan siirrellä ja tehdä näin tilaa softaohjaimille, tietokoneen näppäimistölle tai outboard-prosessoreille. Myös mittarisiltaa voidaan laskea keskiosaan ja saada ruutu asetettua siten, että tuotanto-ohjelmien näkymät ovat juuri sopivalla paikalla.

ORIGIN Master Control

Master Control-osa on ORIGIN:in sydän; se on suunniteltu siten, että tarvittavat ominaisuudet ja työkalut ovat helposti käsillä ja sessio pysyy hyvässä, luovassa vauhdissa. 
Kestävyys-, ergonomia-, modernit gain-staging- sekä kommunikaatiovaatimukset huomioon ottava ORIGIN antaa käyttöösi rauhoittavan tutun Master Control-ominaisuusvalikoiman sekä muutaman erittäin kehittyneen toiminnallisuuden.

SSL Bus Compressor – Klassinen SSL Bus Compressor on SSL Master Control-lohkojen perustavaraa, ORIGIN:in versiossa on melkoisesti parannuksia. Uudet kompressiosuhteet, insert-paluu sekä sisäänrakennettu side chain-suodin varmistavat, että legendaarinen mix-bussin liima (ja potku) on valmiina kaikkein moderneimpiinkin tuotantoihin.

Bus Trim Masterit ja reititys – Keskitetty raitojen bus-reititysmatriisi, jossa 16 +/- 10dB Trim-säätöä raitabusseille, jokaiselle bussille reitityksen asetuskytkimet. 

Auto Sleep – Ainutlaatuinen Auto Sleep-tila huomioi automaattisesti pitkäaikaisen joutilaisuuden ja asettaa konsolin valmiustilaan vähentäen virrankulutusta ja tehden näin ORIGIN:ista huomattavasti aiempia SSL-konsoleita tehokkaamman.

Solo Master Section – Kattavista Solo-ohjauksista löytyvät valinnat Solo-In-Front Mix-balanssilla, Solo-In-Place isoille, pienille ja ryhmä-liu’uille sekä PFL-valinnat. Solo Level, Solo Clear ja Red Light Switch täydentävät kattauksen.

Mix Bus – Mix-bussissa on korkealuokkainen 100mm liuku sekä täysin balansoitu kytkettävä Insert ulkoiseen prosessointiin.

Monitorointi – Monitorointi-osasta löytyvät itsenäiset Trim:it Alternate Monitor 1 & 2:lle, säädettävä DIM-taso, MONO plus Left & Right MUTET ja øL -vaihekytkin. Saat valittua monitorilähteeksi main mix:in, kolme ulkoista stereo-lähdettä tai etupaneelin 3.5mm stereojakkitulon, Sum-kytkimellä saat valittua useampia lähteitä soimaan samanaikaisesti.

Paluut – Neljä stereopaluuta antavat ORIGIN:lle mahdollisuuden reitittää Mix ja Track-busseja taso-ohjatulla syötöllä Stereo Foldback A & B-lähtöihin.

Klassista SSL-innovaatiota

E-Series '242' EQ

E-Sarjan ’242’ EQ oli varmaankin SL 4000-konsolisarjan suosituin EQ; se on nyt mukana ORIGIN:issa kanava-EQ:ina

ORIGIN:in jokaisessa 32 kanavassa on E-sarjan nelikaistainen parametrinen EQ, kaistakohtainen säädettävä Cut/Boost, HF ja LF Bell/Shelf-kytkimet, itsenäiset pyyhkäistävät ylipäästösuotimet jokaisessa kanavassa sekä vakuuttava ja vaikuttava ’242’ -tyylinen murina ja syvä alakerta.

PureDrive™

ORIGIN:issa on täysin uusi mikrofonietuasteen design, joka perii aiempien SSL mikkietusten selkeyden ja puhtauden sekä lisää joustavan mahdollisuuden kytkeä etuasteen karaktääri lämpimäksi, harmonisesti rikkaaksi saturoiduksi, gainin mukana muuttuvaksi soinniksi. Tämä on ihanteellinen ratkaisu ’täydelliseksi’ digitaaliseksi järjestelmäksi ja hybridi-workflowhun.

PureDrive™ on uusi diskreetti transistori-mikkietunen, joka on rakennettu modernien FET-komponenttien ympärille. Tuloksena on erittäin puhdas, matalan kohinan etuaste, joka on nopea ja jossa on hätkähdyttävä resoluutio ollessaan ’Pure’-tilassa. Kytkintä painamalla siirryt ’Drive’-tilaan ja saat gainista riippuvaa epälineaarista harmonista saturaatiota.

ORIGIN Centre-osa

Hienostuneempien digitaalisten audiotyöasemien evoluution ja session kulkuun vaikuttavien uusien hybridi- lähestymistapojen myötä ORIGIN tuo tuoreen näkökulman siihen, mitä analogikonsoli voi tuoda mukanaan täydentämään näitä hienostuneita digitaalisia työkaluja.


Vaikka ORIGIN on käyttöpinnaltaan tuttu, sen suunnittelu tekee siitä soveliaan moneen erilaiseen tuotantoskenaarioon. 19” räkkipohjainen, ‘modulaarinen’ keskiosa mahdollistaa konsolin muuntautumisen eri kontrolliprioriteetteihin ja tuo lisää tilaa tarvittaville outboard-prosessoinneille. Esimerkiksi 500-sarjan räkin lisääminen keskeiselle paikalle mahdollistaa joustavaa analogista prosessointia eri valmistajilta. Keskiosan siirtäminen mahdollistaa työasemaohjainten sijoittamisen keskeiselle paikalle, jopa keskiosan 3U mittaripaneeli voidaan siirtää ja ottaa tila käyttöön työaseman monitorille lähempänä operaattoria, päämittareita piilottamatta.

DAW Controller

Alternate Meter

Processing Modules